EL MES PETIT DE TOTS


Un musical inspirat en el conte de Lola Anglada

Diumenge 2 d’abril. a les 11h i a les 1o2h

Preu de les localitats: entrada general 10€, socis del centre de Sarrià, 8€ Telèfon 92 203 97 72 — A/e centreiteatredesarria@gmail.com
Venda d’entrades on line en aquest enllaçLa Jordina s’amaga a les golfes de casa l’àvia després d’una discussió amb els pares. Allà descobreix com va ser la infantesa de la seva àvia. Acompanyada per tres músics que apareixen d’una vella capseta de música, trobarà un llibre que li canviarà la vida “El més petit de tots”. La Jordina s’imagina què faria el protagonista del llibre -creat per Lola Anglada el 1937- a la Barcelona actual, i s’adona que els valors que “El més petit de tots” defensava llavors són, encara ara, necessaris de reivindicar. La Jordina reviurà diversos moments del conte i baixarà de les golfes amb una actitud completament diferent.

2017-04-02 Cartell El més petit de tots


Lola Anglada i El més petit de tots

Lola Anglada fou una narradora infantil i dibuixant catalana, que col·laborà des de molt jove a
gairebé totes les revistes infantils catalanes de l’època i arribà a esdevenir una de les escriptores
més representatives del gènere d’abans de la guerra.

El més petit de tots és una figura creada per l’escultor Miquel Paredes l’any 1937 per encàrrec del Comissariat de Propaganda de la Generalitat de Catalunya. Personatge inspirat en el conte popular Els tres tambors, la seva finalitat era simbolitzar la lluita antifeixista del catalanisme popular durant la Guerra Civil. Per això se l’anomenà «la mascota de la revolució». La figura representa un nen que avança vestit amb una granota d’obrer -vestimenta característica dels milicians-, amb una senyera a la mà dreta i el puny esquerre alçat.

El poeta Pere Quart féu una versió adaptada de la cançó popular i Lola Anglada redactà i il·lustrà el conte sobre la figura.

El_mes_petit_de_tots