No s'ha trobat res

Disculpes, però no s'han trobat resultats. Potser cercar us ajudarà a trobar una entrada relacionada.

LLIURAMENT DE LA MEDALLA DE LA DONA

 
Per segona vegada el Centre i el Teatre de Sarrià han estat l’escenari del lliurament de la medalla de la dona atorgada pel districte. En aquesta ocasió s’han donat dos premis: a Mercè Leonhard, psicòloga i terapeuta visual, i a Pilar Bayer, catedràtica de matemàtiques. Gràcies per la confiança i enhorabona a les guardonades.

 

Una catedràtica de Matemàtiques i una terapeuta visual han estat les guardonades per la medalla de la dona de Sarrià – Sant Gervasi d’aquest any. Són dues dones amb un gran recorregut professional que han millorat els àmbits laborals gràcies a l’entusiasme per la seva feina. La recerca de la Mercè s’ha centrat en la discapacitat visual. Ha creat uns prototips per poder avaluar la vista dels nens prematurs poc després de néixer. La detecció precoç del problema visual és essencial, com també ho és l’assistència als pares.

MERCÈ LEONHARD, medalla de la dona 2015
“El poder entendre que aquests nens també poden tirar endavant, poden aprendre moltes coses, encara que siguin les emocionals si és un nen multiafectat, doncs això veus que els dóna alegria i ganes de tirar endavant els seus fills i aquesta és la clau principal.”

De la mateixa manera que la Mercè Leonhard ha donat esperança a molts pares, la Pilar Bayer ha aconseguit portar l’aritmètica un pas més enllà. El 1986 va fundar el Seminari de Teoria de Nombres de Barcelona, un referent mundial en investigació matemàtica.

PILAR BAYER, medalla de la dona 2015
“D’aquí han nascut moltes tesis doctorals i tota una línia de recerca i, de mica en mica, Barcelona s’ha anat fent pionera en aquest camp, en àmbit internacional em refereixo, i apleguem els especialistes de la UAB, de la UPC i per descomptat de la UB.”

Enguany aquest guardó ha volgut promoure el rol de la dona en l’àmbit científic.

PILAR BAYER, medalla de la dona 2015
“Per mi, si es reconeix el treball de les dones, em sembla molt bé. Que aquesta vegada m’ha tocat a mi, doncs gran sorpresa i alegria, per què no, i del barri? Encara millor!”