Una bella opereta d’Offenbach

Una nova representació del Cicle d’Òpera i Sarsuela del Teatre de Sarrià i altra cop l’espectacle ens ha resultat curt. Aquesta vegada es tractava de La Bella Helena, l’opereta originàriament en tres actes que Offenbach composà el 1864 i que l’Òpera de Cambra de Sant Cugat i el Cor de Cambra Dyapason han ofert en una versió compacta, sense entreactes.

L’obra es basa en la història de la relació entre la reina Helena d’Esparta i el príncep Paris de Troia que desencadenarà la guerra narrada per Homer a la Ilíada. Offenbach i el seu llibretista van fer una parodia del mite clàssic i una crítica dels costums llicenciosos de l’època, i l’Òpera de Sant Cugat ha traduït el text al català per tal que el públic pugui seguir fàcilment les vicissituds dels embolics de la farsa. Juntament amb una bona interpretació musical -tant dels solistes com del cor i el pianista- el resultat ha estat un magnífic espectacle divertit i molt entretingut que ha captat l’atenció del públic des del primer moment (gran silenci a la sala malgrat estar plena de gom a gom).

Si l’objectiu de l’Òpera de Cambra de Sant Cugat és realitzar treballs de qualitat a l’abast de tots els públics, tal i com ells mateixos es presenten, en aquesta ocasió ho han aconseguit plenament. L’únic retret a fer és, com dèiem al principi, que s’ha fet curt.