Sarrià camina a Sant Sadurní de Gallifa

Temps plenament primaveral en la nova sortida conjunta amb el Centre Excursionista els Blaus. Trenta-un expedicionaris han seguit el camí dels feliuans, l’antiga via de peregrinatge de la gent de Sant Feliu de Codines a Sant Sadurní de Gallifa, al capdamunt del cingle del mateix nom. Ha estat una pujada de dues hores per un traçat similar a un grau, a través d’un frondós alzinar que ens ha evitat la solellada.

Dalt ens esperava l’església del segle XII i el Mirador de la Guineu, balcó tallat sobre l’espadat del cingle amb una gran vista des del Prepirineu a Barcelona. La grandiositat del panorama ha sorprés a més d’un i ha fet que tothom donés per bo l’esforç realitzat. Però la visió s’ha ampliat en el camí de baixada per la canal de Gallifa: el mas de Sobregrau i l’antic castell de Gallifa, l’església del qual ha esdevingut el santuari de la Mare de Déu de l’Ecologia. El descens incloïa trams de gran inclinació i certa dificultat que no han fet perdre el bon humor. De retorn al punt d’inici, l’explosió floral de la primavera ho envaïa tot.