No s'ha trobat res

Disculpes, però no s'han trobat resultats. Potser cercar us ajudarà a trobar una entrada relacionada.

L’Orfeó Sarrianenc a la 49a Festa de la Cançó de Muntanya, a Ripoll

L’Orfeó Sarrianec ha participat en la 49a Festa de la Cançó de Muntanya que enguany s’ha realitzat a Ripoll amb motiu de la capitalitat de la cultura catalana. La nostra participació ha estat deguda a la invitació expressa del organitzadors, que aquest any han estat els amics i veïns de barri del Centre Excursionista Els Blaus.

La jornada ha començat a quarts de vuit del matí quan un autocar ens ha recollit a la plaça de Sarrià. Amb la idea de passar tot el dia a Ripoll, els organitzadors ens hi han convocat a esmorzar. El pavelló esportiu de la vila ha estat l’escenari de la trobada de tots els participants ii de la degustació de pa amb tomaquet i magnífics embotits del pais.

Amb les piles carregades, tots cap al monestir per cantar a la missa major d’una diada tan senyalada com és el dia de Corpus. Per anar-hi, totes les corals hem estats acompanyades per un guia de l’orgaanització i a nosltres ens ha tocat el nostre amic Enric Fité.

El marc de la celebració -el monestir de Ripoll- magnífic: la reproducció de l’estandart de Puig i Cadafalch presidia la nau central i, als laterals, les tombes dels primers comtes de Barcelona ens recordaven el caràcter de bressol de Catalunya de la vila. El celebrant, sense comentaris.

Després de la missa, acte de benvinguda i presentació de la jornada per part de l’organització i les autoritats, a la plaça. I nova cantada. Acte seguit, visita al renovat Museu Etnogràfic i retorn al pavelló esportiu per al dinar: arròs de muntanya. Els embotits de l’esmorzar eren millors.

Per la tarda, retorn al monestir per la gran cantada, presentada per un altre amic, en Pere Pons. Vuit corals -Cantaires del Blaus, Coral Núria de la UEC de Gràcia, Orfeó Sarrianenc, Cantaires Muntanyencs del CE Gràcia, Coral Xiribec de Castellà del Vallès, Capella de Música de Ripoll, Coral de la Unió Excursionista de Sabadell i Antics Cantaires de l’Orfeó Gracienc- hem interpretat dues peces cadscuna. L’Orfeó ha escollit Jodlre, cant de l’Estiria, i Aloha, cant del Hawai reciclat com a cant de muntanya. Per concloure, quatre peces comunes. Però aquí no ha acabat tot: els cants ens han acompanyat durant el viatge de tornada en autocar.