Finalitza el cicle de conferències Crisi i Valors

Amb la xerrada de Lluís Saez, ha finalitzat el cicle de conferències sobre Crisi i Valors, què puc fer? Especialment dedicat als joves, les cinc sessions programades han tingut molt bona participació.

Davant la situació actual en que moltes actituds que donàvem per bones han tingut conseqüències negatives, en què l’abundor i els excessos en el consum han abocat a una pobresa moral i material, hem reflexionat sobre quines alternatives hi ha als valors que ens han portat a la crisi; els canvis personals que poden ajudar a sortir-ne, els valors que hem de mantenir o canviar, com reorientar les nostres prioritats, cercar altres possibilitats, amb la seguretat que en aquest entorn canviant, els nostres petits canvis poden ajudar a mantenir l’esperança, transmetre pau i continuar sent solidaris.

Les cinc conferències realitzades han estat:
– Societat i nous valors. L’austeritat, el decreixement, i valors alternatius per a combatre la crisi, amb l’economista Xavier Teis
– Què puc fer? Societat i compromís: conèixer per actuar, amb Albert Sabatés, gerent de la Llar de Pau i Joan Samsó, coordinador d’ensenyament a distància d’Auxília
– El valor de tenir valors, per Francesc Torralba, doctor en filosofia i teologia, professor de la URL
– Despertem la força espiritual com a eina de pau, amb Tica Font, llicenciada en Física i Directora l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP)
– I com a cloenda, Joves i valors, un futur amb noves perspectives; l’era digital, el predomini de la imatge, dels valors comunitaris als individual, amb Lluís Sáez, sociòleg, professor d’Esade i de l’UAB