L’excursió al Pla de la Calma: Sant Cebrià de la Móra

Aquest cop han estat trenta-quatre caminaires i dos membres d’equip de suport els que han sortit a recórrer les nostres muntanyes. Després de tres intents, el temps ha permés fer una sortida pel Montseny sense entrebancs (els anys anteriiors la pluja ho va impedir) i el sol ha acompanyat el recorregut pel Pla de la Calma i la vall de Sant Cebrià de la Móra.

Diversos corrals i masos, una esglèsia del segle XII, una pedrera abandonada i les restes de l’hostal anomenat el Cafè dels Carlins han estat els testimonis del passat que hem conegut i que ens han parlat d’un temps en que tota mena de tràfecs, comerç i guerres recorrien aquests camins. Fora de turistes i excursionistes de cap de setmana, avui uns escassos habitants els trepitgen. Només els ramats d’ovelles i cabres mantenen una presència significativa.